Yaşam

Osmanlı Müzesi’ni 2162 kişi ziyaret etti

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın vizyon projelerinden biri olan Özel Osmanlı Günlük Yaşam Müzesi yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

Kartepe Belediye Başkanı Av. Av. tarafından Kartepe’ye kazandırılan Özel Osmanlı Günlük Yaşam Müzesi.

ÖĞRENCİLER TARİHİ ÖĞRENİYOR

Leyla Sarıgöl, Hacı Halim Karslı, Derbent Cet, Dürdane Özdilek, Kartepe İlim Derneği, Maşukiye Anadolu Lisesi, Kartepe İstasyon İlköğretim Okulu’ndan 242 öğrenci ve 1920 davetli, Özel Osmanlı Günlük Yaşam Müzesi’ni ziyaret etti.

II. ABDÜLHAMİD HAN DÖNEMİNDEN

Özel Osmanlı Günlük Yaşam Müzesi II. Abdülhamid Han tarafından yaptırılan tarihi Hikmetiye Camii’nin karşısında, benzer mimariye sahip, 86 metrekare alan üzerinde iki katlı bir bina olarak inşa edilmiştir. Üst katta müzenin stand alanı, alt katta ise toplantı, misyon, arşiv odaları, mutfak ve tuvaletler yer alıyor. Avludaki müze kafe, mola veren misafirlere klasik bir sunumla kum üzerinde Türk Kahvesi ikram ediyor.

150 ESER SERGİLENDİ

Kocaeli Müze Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen çalışmalar sonucunda etnografik eserleri barındıran Özel Osmanlı Günlük Yaşam Müzesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından özel müze statüsüne kavuşturuldu. Osmanlı standı alanında; Antik sporlar (güreş, avcılık, keman, ata binme), silahlar, sofra takımları (tencere, tepsi, kaşık vb.), para, madeni para, kıyafet, giyim, ibadet ve ibadet gibi günlük yaşamı anlatan eserlerin de aralarında bulunduğu 150 eser sergileniyor. kahve kültürü.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haber-mamak.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu